
Bio Cukier z Agawy 200g Intenson

Opis
CUKIER Z AGAWY BIO
BIO cukier z agawy jest naturalną substancją słodzącą będącą alternatywą dla cukru oraz słodzików. Wytwarzany jest w Meksyku i posiada przyjemny smak, porównywalny do lekkiego syropu klonowego. Ma niski indeks glikemiczny, dlatego jest doskonały dla osób dbających o sylwetkę oraz prowadzących zdrowy i aktywny tryb życia.
Zawiera inulinę – naturalny prebiotyk, który usprawnia działanie przewodu pokarmowego. Sposób użycia: jest doskonały jako zamiennik cukru do słodzenia zimnych i gorących napojów, posypywania wypieków i owoców w miejsce cukru pudru oraz do wzmacniania smaku wszelkiego rodzaju potraw.
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna 1362 kJ/390 kcal,
- tłuszcz, w tym 0 g: kwasy tłuszczowe nasycone 0 g,
- węglowodany 98 g, w tym cukry 96 g,
- białko 0 g,
- sól 90 mg
Kraj pochodzenia; Meksyk
Składniki; 95 % cukier z agawy, 5% maltrodekstryna.
Waga; 200g
Producent; Intenson