Ekologiczna Mąka żytnia typ 720 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka jasna idealna do wypieku chleba żytniego, mieszanego, do zakwasu na żur.
Mąka żytnia najbardziej znana jest w Skandynawii i Europie Środkowej. Wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem.
Mąka z ziaren orkiszu typu 1850 jest mąką najbardziej pierwotną. Przemiał oznacza, że mąka ma dużo łupinek i otrąb i posiada najbogatsze wartości w swoim typie.
Mąka orkiszowa razowa - otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren orkiszu. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ta bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami powodując lekkość wypieków.
Mąka migdałowa, to alternatywa dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Swoją niezwykłą popularność zawdzięcza przede wszystkim wspaniałemu, słodkiemu smakowi i bogatemu aromatowi. Uzyskiwana przez zmielenie całych migdałów, pozbawionych brązowej skórki.
Mąka migdałowa, to alternatywa dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Swoją niezwykłą popularność zawdzięcza przede wszystkim wspaniałemu, słodkiemu smakowi i bogatemu aromatowi. Uzyskiwana przez zmielenie całych migdałów, pozbawionych brązowej skórki.
Mąka jaglana jest z natury produktem bezglutenowym, powstającym ze zmielenia kaszy jaglanej. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Bardzo dobrze łączy się z innymi mąkami. Jest bogata w naturalne białko, witaminy z grupy B oraz witaminę E, a także wapń, żelazo, potas, krzem i magnez.
Mąka gryczana jest źródłem dobrze przyswajalnego białka. Zawiera w sobie niemal wszystkie aminokwasy egzogenne, czyli takie, które dla naszego organizmu są nieodzowne, a których nie jest w stanie sam sobie wyprodukować. Aminokwasy te, to między innymi: lizyna, tryptofan, leucyna, izoleucyna czy prolina.
o kremowym kolorze i lekko orzechowym smaku. W porównaniu z innymi powszechnie używanymi mąkami , ma ona niezwykle wysoki poziom białka i błonnika spożywczego, a także jest wyjątkowo bogata w witaminy z grupy B oraz minerały. Zwłaszcza na uwagę zasługują wysokie dozy cynku, magnezu, manganu i żelaza.
Mąka z cieciorki to niezastąpiony składnik kuchni indyjskiej oraz ważny element diety roślinnej i bezglutenowej. Chociaż nie jest jeszcze tak popularny jak mąka pszenna, to cieszy się uznaniem wśród miłośników nowych smaków, zdrowego odżywiania i eksperymentów kulinarnych.
Mąka migdałowa, to alternatywa dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Swoją niezwykłą popularność zawdzięcza przede wszystkim wspaniałemu, słodkiemu smakowi i bogatemu aromatowi. Uzyskiwana przez zmielenie całych migdałów, pozbawionych brązowej skórki.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.