
Mąka Jaglana Bio 500g Fresano

Opis
Mąka Jaglana
mąka o delikatnym, lekko orzechowym smaku.
Mąka jaglana jest z natury produktem bezglutenowym, powstającym ze zmielenia kaszy jaglanej. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Bardzo dobrze łączy się z innymi mąkami. Jest bogata w naturalne białko, witaminy z grupy B oraz witaminę E, a także wapń, żelazo, potas, krzem i magnez. Proso z którego powstaje mąka jest kopalnią witamin z grupy B, zwłaszcza witaminy B1, B2, B3 i B6. Znajdują się w niej cenne aminokwasy, takie jak wspomagający układ nerwowy tryptofan, budująca mięśnie leucyna, czy gwarantująca poprawny metabolizm izoleucyna.
Składniki: mąka jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: do wypieku ciast, ciasteczek, naleśników. Dobrze łączy się z innymi mąkami: kokosową, orkiszową, gryczaną. Doskonała do zagęszczania zup i sosów.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1449 kJ / 346 kcal
Tłuszcz - 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 68,4 g
w tym cukry - 0,1 g
Białko - 10,5 g
Sól - 0,001 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Waga: 1kg
Kraj pochodzenia- Polska
Producent: Fresano