10% zniżki na kategorię - Orzechy i Bakalie

Treść kuponu rabatowego;  farmazdrowia

Producenci
Promocje
Majeranek Suszony 1kg Jawo
Majeranek Suszony 1kg Jawo
16,50 zł 12,90 zł
szt.
Majeranek Suszony 250g Jawo
Majeranek Suszony 250g Jawo
7,90 zł 5,80 zł
szt.
Kwas L-Askorbinowy 1kg Targroch
Kwas L-Askorbinowy 1kg Targroch
34,90 zł 20,90 zł
szt.

darmowa dostawa ekologicznej zywnosci

Mąka Migdałowa 250g Targroch

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 17,50 zł 17.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

MĄKA MIGDAŁOWA

Mąka migdałowa, to alternatywa dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Swoją niezwykłą popularność zawdzięcza przede wszystkim wspaniałemu, słodkiemu smakowi i bogatemu aromatowi. Uzyskiwana przez zmielenie całych migdałów, pozbawionych brązowej skórki. 

Mąka migdałowa, jest źródłem białka, licznych węglowodanów, minerałów i witamin. Bogata w wapń, potas, cynk, magnez oraz miedź. Mąka migdałowa, zawiera również witaminę E, witaminy z grupy B, w tym witaminę B1 i B2 oraz witaminę PP. Dzięki wysokiej zawartości łatwo przyswajalnego białka, mąka migdałowa jest niezwykle pożywna i sycąca.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

  • Wartość energetyczna - 2393KJ/572kal 
  • Tłuszcz - 52 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,74 g
  • Węglowodany - 20,05 g, w tym cukry - 4,2 g
  • Błonnik - 12,9 g
  • Białko -  20 g
  • Sól - 0,04 g

Zastosowanie

Mąka migdałowa jest bardzo łatwa w użyciu. 1 szklanka odpowiada 1 szklance tradycyjnej mąki. Idealnie nadaje się do domowych wypieków babeczek, słodkiego pieczywa, naleśników czy muffinek. Mąka migdałowa, nie nadaje się natomiast do wypieku tradycyjnego pieczywa. Jej zastosowanie wymaga też odrobinę dłuższego pieczenia, nadaje jednak wypiekom dużej delikatności.

Skład; Mąka migdałowa

Kraj pochodzenia surowca; USA

Waga; 500 g

Producent; Targroch  

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl