
Mąka Migdałowa 250g Targroch

Opis
MĄKA MIGDAŁOWA
Mąka migdałowa, to alternatywa dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Swoją niezwykłą popularność zawdzięcza przede wszystkim wspaniałemu, słodkiemu smakowi i bogatemu aromatowi. Uzyskiwana przez zmielenie całych migdałów, pozbawionych brązowej skórki.
Mąka migdałowa, jest źródłem białka, licznych węglowodanów, minerałów i witamin. Bogata w wapń, potas, cynk, magnez oraz miedź. Mąka migdałowa, zawiera również witaminę E, witaminy z grupy B, w tym witaminę B1 i B2 oraz witaminę PP. Dzięki wysokiej zawartości łatwo przyswajalnego białka, mąka migdałowa jest niezwykle pożywna i sycąca.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna - 2393KJ/572kal
- Tłuszcz - 52 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,74 g
- Węglowodany - 20,05 g, w tym cukry - 4,2 g
- Błonnik - 12,9 g
- Białko - 20 g
- Sól - 0,04 g
Zastosowanie
Mąka migdałowa jest bardzo łatwa w użyciu. 1 szklanka odpowiada 1 szklance tradycyjnej mąki. Idealnie nadaje się do domowych wypieków babeczek, słodkiego pieczywa, naleśników czy muffinek. Mąka migdałowa, nie nadaje się natomiast do wypieku tradycyjnego pieczywa. Jej zastosowanie wymaga też odrobinę dłuższego pieczenia, nadaje jednak wypiekom dużej delikatności.
Skład; Mąka migdałowa
Kraj pochodzenia surowca; USA
Waga; 500 g
Producent; Targroch