
Makaron Conchiglioni Muszla 300g Bartolini

Opis
Makaron muszla conchiglioni
Conchiglioni lub jumbo shell jak nazywa się ten rodzaj makaronu w krajach anglojęzycznych, to duży, przestrzenny makaron kształtem przypominający muszlę, której zresztą zawdzięcza swą nazwę (conchiglie → wł. „muszle”). Jego gruba, ryflowana ścianka sprawia, że jest dobrze wyczuwalny pod zębem i wchłania dużą ilość nadzienia. Unikalny kształt zapewniający doskonałe trzymanie nadzienia czyni z niego wprost idealny dodatek do pasta al forno, tj. zapiekanek makaronowych, w których jest podawany na całym świecie. Bywa również serwowany w sałatkach, przystawkach i daniach z patelni.
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1527 kJ/ 360 kcal,
- tłuszcz: 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g,
- węglowodany: 71 g, w tym cukry: 3,9 g,
- błonnik: 3,6 g,
- białko: 12 g,
- sól: 0,01 g.
Skład: semolina (mąka z pszenicy durum).
Waga; 300g
Producent; P.P.H „TABIT" Sp. z o.o
Kraj pochodzenia; Polska