
MIGDAŁY CAŁE 1kg BŁONNIK MAGNEZ, WITAMINA E B2

Opis
MIGDAŁY CAŁE
Doskonale wiemy, że orzechy stanowią świetną i zdrową przekąskę, która świetnie sprawdza się w trakcie intensywnego dnia. Jednak niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że najlepsze dla naszego organizmu są migdały.
Właściwości
- zmniejszają ryzyko rozwoju chorób serca - wszystko za sprawą zawartych w migdałach dobroczynnych substancji, takich jak witamina E, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik oraz flawonoidy
- zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik, tokoferole czy amigdalinę
- korzystnie wpływają na tkankę mózgową i układ sercowo-naczyniowy
- błonnik zawarty w migdałach poprawia pracę jelit
- codzienna porcja migdałów (około 100 g) korzystnie wpłynie na zmniejszenie tkanki tłuszczowej na brzuchu i nogach
- oddziałują korzystnie na układ nerwowy, odpornościowy i mają właściwości przeciwnowotworowe
- migdały chronią również przed cukrzycą
Wartość odżywcza w 100g
- Wartość energetyczna 2393kJ/572 kcal
- Tłuszcz 52g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g
- Węglowodany 20,05 g - w tym cukry 7,2 g
- Błonnik 12,9 g
- Białko 20 g
- Sól 0,04g


Zastosowanie
Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek i lodów. Ponadto do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs. Migdały w płatkach mogą służyć do dekoracji i zdobienia wyrobów cukierniczych. Z mielonych migdałów wyrabia się marcepan, pastę migdałową oraz zagęszcza się zupy, sosy oraz kremy.
Składniki; Migdały całe 100%
Producent; Targroch
Kraj pochodzenia; USA
Waga; 1 kg
Wszelkie pytania prosimy kierować:
Marcin Baster
kom. 784 81 19 48
farmazdrowia24@gmail.com
Numer konta do wpłaty 21 1140 2004 0000 3002 7710 8809