
Maca pszenna tradycyjna 180g Sante

Opis
Maca to tradycyjne pieczywo chrupkie o niskiej zawartości tłuszczu. Nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym. To produkt w pełni naturalny, bez konserwantów i ulepszaczy smaku.
Maca pszenna tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca. Ciasto jest układane na żeliwnych płytach, a następnie pieczone w wysokiej temperaturze. Dzięki temu rośnie i się rozwarstwia. Ponadto jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie je podpiekają, pozostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat – jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.
Maca pszenna tradycyjna to pyszna przekąska i alternatywa dla zwykłego pieczywa – można ją jeść z serem, wędliną i warzywami. Znakomicie smakuje z hummusami, pasztetami sojowymi i pastami warzywnymi.
SKŁADNIKI:
- Mąka pszenna 99%,
- sól morska.
Masa: 180 g
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- Wartość energetyczna 1625 kJ / 383 kcal
- Tłuszcz 1,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,21 g
- Węglowodany 81,0 g - w tym cukry 0,32 g
- Błonnik 2,9 g
- Białko 11,0 g
- Sól 0,85 g
*% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.