
Masło Shea Organic Kakaowe Certyfikowane 150gNajel






Opis
Masło Shea Organic o urzekającym, kakaowym zapachu
To organiczne, certyfikowane masło Shea z urzekającym aromatem kakao zmiękcza, nawilża, chroni i pielęgnuje. Dla każdego rodzaju skóry. Po roztopieniu na dłoni naturalne masło Shea od Najel głęboko nawilża, zmiękcza skórę, poprawia jej sprężystość i przywraca witalność, a także nadaje połysk suchym, łamliwym włosom.

Zastosowanie:
Zmiękcz masło w dłoni przed zastosowaniem na twarz, ciało lub włosy.
W przypadku kontaktu z oczami przemyć wodą.
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
Składniki:
INGREDIENTS: BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER**, PARFUM (FRAGRANCE)*.
/! Może zawierać naturalny lateks.
** składnik z rolnictwa ekologicznego.
* naturalny zapach
100% wszystkich składników pochodzi z naturalnego pochodzenia.
98,5% wszystkich składników pochodzi z upraw ekologicznych
Posiada certyfikat COSMEBIO i jest wytwarzany ze składników ekologicznych i naturalnych. Nie powoduje alergii.
Waga; 150g
Producent; Najel
Najel
Firma specjalizuje się w produkcji kosmetyków naturalnych, wykonanych z oliwy z oliwek i oleju laurowego. Mydło wykonuje się przy użyciu tradycyjnego rzemiosła w mieście Aleppo na północy Syrii. Najel posiada własną produkcję rolną- 14 gajów oliwnych. Dolina drzew laurowych znajduje się pomiędzy dwoma pasmami górskimi w pobliżu Wybrzeża Morza Śródziemnego.
Regularne testowanie produkcji
Firma współpracuje z laboratoriami, aby zapewnić najlepszą jakość produktów. Pierwsze inspekcje przeprowadzane są w Syrii. W pierwszej kolejności analiza fizyko-chemiczna. Następnie, przy każdej produkcji, przeprowadzane są stałe kontrole. We Francji zwracają się do zewnętrznych laboratoriów, aby kontrolować każdy produkt końcowy przed jego wejściem na rynek: testy dermatologiczne i testy biodegradowalności detergentów.
SAS NAJJAR kontroluje cały proces produkcyjny, od uprawy owoców do produktu końcowego. Są jedynym producentem w Aleppo, który uzyskał certyfikat Ecocert Greenlife. Dzięki tradycyjnym i rzemieślniczym metodom produkcji w Aleppo w północnej Syrii oliwa z oliwek pochodzi z pierwszego tłoczenia na zimno. W ten sposób zachowują wszystkie korzystne właściwości oliwy, w przeciwieństwie do wielu prasowań na gorąco, które często są wykorzystywane do produkcji mydła. Oliwa z oliwek i olej laurowy, które stanowią rdzeń produktów, jest testowany przez Ecocert.