
Olej Ryżowy 500ml Olitalia

Opis
Olej ryżowy otrzymywany jest z ryżu i w swoim naturalnym stanie zawiera wiele znaczących dla diety i zdrowia składników: gamma-oryzanol, tokotrienole oraz tokoferole, które wykazują właściwości przeciw utleniające. Dwa ostatnie składniki są naturalnie występującymi formami witaminy E.
Zastosowanie:
Ze względu na łagodny smak olej ryżowy może być stosowany do podsmażania i smażenia na głębokim tłuszczu. Jego delikatny, orzechowy charakter uzupełnia naturalny aromat smażonego mięsa, owoców morza oraz warzyw, nie tłumiąc ich smaku.
W temperaturze poniżej +5 oC produkt może stać się mętny i lekko ścięty. Jest to zjawisko charakterystyczne i nie wpływa na jakość produktu. W temperaturze pokojowej (+20 oC) olej powraca do swej klarowności.
Skład: 100% olej ryżowy
Kraj pochodzenia: Włochy
Wartość odżywcza w 100 gramach:
- Wartość energetyczna 3367 kJ / 819 kcal
- Białko 0 g
- Węglowodany 0 g w tym cukry 0 g
- Tłuszcz 91 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 22 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone 38 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone 31 g Cholesterol 0 mg
- Błonnik pokarmowy 0 g
- Sód 0 g
- Gamma Oryzanol 200 mg
- Witamina E 16 mg
Pojemność: 500 ml