
Pasta Kokosowa 500g Targroch

Opis
PASTA KOKOSOWA 100% NATURALNA
Kokos to w polskiej kuchni nadal produkt bardzo egzotyczny. Nazywany jest orzechem, chociaż znacznie odbiega od wyglądu i smaku pozostałych przedstawicieli tej grupy. W przeciwieństwie do nich nie posiada jadalnego jądra, lecz wodę oraz słodki i delikatnie tłusty miąższ. To właśnie z niego powstaje wyśmienita pasta kokosowa, zwana też musem kokosowym.
Pasta z kokosa nie jest tak powszechnie znana jak wiórki, woda, olej czy mleko kokosowe. Posiada jednak znacznie więcej zastosowań, pełniąc rolę bazy, z której można przygotować inne kokosowe artykuły domowym sposobem. W przeciwieństwie do samego orzecha kokosowego jest niedroga, wydajna i ogólnodostępna. Z jej otwarciem poradzi sobie każdy, co w przypadku kokosa nie jest tak oczywiste. Dodatkowo mus kokosowy nie zawiera żadnych sztucznych substancji, słodzików, barwników i konserwantów, które zwykle występują w wiórkach i mleku kokosowym. Składa się wyłącznie z mielonego bielma. W warunkach chłodniczych przybiera postać stałą, zaś w trakcie obróbki termicznej zyskuje delikatną, kremową konsystencję. Jego smak to kwintesencja kokosa – subtelna słodycz tropików.
Wartość odżywcza produktu w 100 g ;
- Wartość energetyczna: 2720 kJ / 661 kcal
- Tłuszcz 63,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 53,25 g
- Węglowodany 5,9 g - w tym cukry 5,9 g
- Błonnik: 21,2 g
- Białko: 6,6 g
- Sól: 0,07 g
Składniki; 100% Pasta z miąższu kokosa
Kraj pochodzenia; Indonezja
Waga; 500g
Producent; Targroch
