
Płatki jaglane 500 g

Opis
PŁATKI JAGLANE
Płatki jaglane - wytwarzane są ze zboża. Produkt otrzymywany przez poddanie oczyszczonego i obłuszczonego ziarna prosa hydrotermicznej obróbce, zgnieceniu na walcach i wysuszeniu. Stanowią źródło witamin i minerałów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna - 1449 kJ/346 kcal
- Tłuszcz - 2,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
- Węglowodany - 71,6 g - w tym cukry - 0,1 g
- Błonnik 3,2 g
- Białko - 10,5 g
- Sól - 0,01 g
Witaminy i składniki mineralne w 100 g
- Tiamina (Wit. B1) 0,73 mg
- Ryboflawina (Witamina B2) 0,38 mg
- Witamina B6 0,75 mg
- Magnez 100 mg
- Fosfor 240 mg
- Cynk 3,4 mg
Zastosowanie
Dzięki bogatej zawartości składników odżywczych , stanowią bardzo pożywny i zdrowy posiłek. Mogą być gotowane na wodzie , mleku czy stosowane jako dodatek do jogurtu.Dobrze smakują z tartym jabłkiem i cynamonem . Płatki jaglane mogą służyć jako zdrowa forma panierki.
Skład; Płatki jaglane 100%
Kraj pochodzenia; Polska
Waga; 500g
Producent; Targroch