
Syrop malinowy 375g Krokus

Opis
Syropy firmy Krokus są produkowane metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce są zasypane cukrem a kiedy puszczą sok zlewa się go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów – woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 52 % soku z malin.
Występujący w malinach kwas elagowy to związek o właściwościach antynowotworowych, antywirusowych, może też zapobiegać nadprodukcji i nadaktywności enzymów prozapalnych, co może zmniejszać niepożądane stany zapalne. Dlatego maliny mogą być pomocne w zapobieganiu i leczeniu chorób reumatycznych. Oczywiście lepiej sięgać po świeże maliny, jednak poza sezonem polecamy syrop malinowy. Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1.
Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych.
Składniki:
- sok z malin (52%),
- cukier
WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 100 G WYROBU;
- Wartość energetyczna 1162 kJ/278 kcal
- Białko 0,6 g
- Tłuszcz 0 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 68 g – w tym cukry 62 g
- Sól 0 g
Producent;
KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk Spółka Jawna Pająków 25B, 26-704 Przyłęk