
Ryż do Sushi 500g Blue Dragon

Opis
Ryż do Sushi
Zapraszamy w kulinarną podróż do Japonii! Sushi to charakterystyczna potrawa kuchni japońskiej, a jednym z jego ważnych składników jest odpowiedni ryż. Ten przeznaczony do przygotowania sushi jest drobny i krótko-ziarnisty. Ryż można wykorzystać również w innych potrawach, a na przykład z dodatkiem warzyw lub mięsa.
Sposób przygotowania/ użycia:
Propozycja podania: 250 g Ryżu do sushi dokładnie opłucz w zimnej wodzie i odsącz. Następnie umieść ryż w garnku z zimną wodą, przykryj i odstaw na 20 minut. Odcedź i opłucz. Przełóż ryż do garnka z 400 ml wody i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i przykryj. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut lub do czasu, kiedy cała woda zostanie wchłonięta. Zdejmij z ognia i ostudź do temperatury pokojowej.
Aby przygotować ryż do sushi, po ugotowaniu, wymieszaj ryż z 2 łyżkami Blue Dragon Sushi Su lub alternatywnie, wymieszaj ryż z 2 łyżkami cukru rozpuszczonego w 2 łyżkach Octu ryżowego Blue Dragon i odstaw do ostudzenia.
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczn1475 kJ / 347 kcal,
- tłuszcz 0,9 g, w tym kwasy nasycone 0,3 g,
- węglowodany 78 g, w tym cukry 0,2 g,
- białko 6,8 g,
- sól < 0,2 g.
Składniki: ryż 100%
Kraj pochodzenia; Tajlandia
Waga; 500g
Producent; AB Foods Polska Sp. z o.o.