
Słonecznik Łuskany 1kg Targroch

Opis
Słonecznik łuskany to pożywna przekąska – dostarcza witaminy E, witamin z grupy B, ważnych składników mineralnych oraz błonnika. Jest polecany osobom, które chcą zadbać o prawidłową, urozmaiconą i smaczną dietę. Stanowi ważny składnik diety wegetariańskiej.
- naturalnie wysoka zawartość witaminy E
- naturalnie wysoka zawartość witamin z grupy B: B6 (pirydoksyny), B1 (tiaminy), B3 (niacyny)
- naturalnie wysoka zawartość potasu, fosforu, magnezu, żelaza i cynku
- wysoka zawartość błonnika
Ziarna słonecznika są pozbawione łuski, więc nie tracisz czasu na usuwanie łupin – to wygoda i oszczędność czasu podczas przygotowywania posiłku. Słonecznik łuskany można chrupać w przerwach między posiłkami. Dodany do jogurtu, kefiru, musli czy owsianki sprawi, że śniadanie będzie jeszcze smaczniejsze. Słonecznik łuskany jest idealny do sałatek, surówek, zup, kasz i makaronów. Jest także niezastąpionym dodatkiem do wypieków – ciasteczek i domowego chleba.
Nowość! Praktyczne opakowanie ze struną dla Twojej wygody i dłuższego zachowania świeżości produktu! Struna umożliwia łatwe i skuteczne zamknięcie opakowania – bakalie nie wysypią się ani nie zawilgotnieją. To duże ułatwienie w kuchni, w pracy i w podróży. Teraz bakalie Sante możesz wziąć ze sobą gdzie tylko chcesz!
SKŁADNIKI:
- Łuskane ziarna słonecznika.
Kraj pochodzenia; Bułgaria
Produkt może zawierać gluten, śladowe ilości soi, oraz orzechów
Masa: 1kg
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- Wartość energetyczna 2557 kJ/ 619 kcal
- Tłuszcz 56 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6 g
- Węglowodany 2,7g - w tym cukry 2,6 g
- Błonnik 6,0 g
- Białko 23 g
- Sól <0,01 g
WITAMINY
- Witamina E 34,5 mg (288%)*
- Tiamina 2,3 mg (209%)*
- Ryboflawina (wit.B2) 0,25 mg (18%)*
- Niacyna 10 mg (63%)*
- Witamina B6 0,8 mg (57%)*
- Kwas foliowy 60 μg (30%)*
SKŁADNIKI MINERALNE
- Potas 898 mg (45%)*
- Wapń 145 mg (18%)*
- Fosfor 947 mg (135%)*
- Magnez 419 mg (112%)*
- Żelazo 5,4 mg (39%)*
- Cynk 7,2 mg (72%)*
*% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.